lørdag 16. oktober 2010

Duket for silkeføre og blå X-tra!


Etter 10 dager med strålende sol og godt påskeføre, må vi i disse timer svelge noen kameler og innrømme at trøndelagsværet også har ankommet Val Senales.  Forskjellen er imidlertid at nedbøren kommer som noe positivt, i form av snø på breen - og kun lett yr i lavlandet!  Når dette lavtrykket vender snuten mot Norge og Trondheim på mandag, meldes det derimot om ypperlige solforhold og godt, norsk vinterføre her nede!

De siste dagene har brent seg inn i Haakons minne som noen av de flotteste og mest begivenhetsrike noen sinne.  Vi har hatt både vår første og andre intervalløkt her i Schnalstal, for ikke å glemme den første/siste hviledagen.  Det sies fra lyriske tekster at man skal ikke sove bort sommernatten.  Vi valgte heller ikke å sove bort hviledagen, og pakket vår førsteklasses Mercedes Vito og trillet ned dalen.  Dagens rundfahrt tok utgangspunkt i en rekke vakre destinasjoner.  Jeg nevner i fleng både Dario Colognas hjemplass i Sveits, Livigno, Bormio og Stelvio.  Vi fant oss godt til rette i Livigno, som er en tax-free stat i staten.  Vi losjerte oss på de vakreste restaturanter, og fortærte opptil flere pizzaer og flere andre spektakulære kulinariske tilbredelser.  Undertegnede tok i tillegg den beslutningen å kjøpe et digitalkamera for å utnytte tax-free systemet til det fulle.  Desto mer  gledelig for Haakon og det øvrige reisefølget, var det da investoren fant ut at han hadde spart hele 77,50 fra norsk pris!  Kupp!!

Som seg hør og bør når man går til anskaffelse av slike teknologiske vidunder, måtte vi oppsøke noen riktig flotte omgivelser som kunne brukes til motiv.  Derfor gikk hjemreisen via det mektige Stelviopasset.  Og når vi sier mektige, mener vi mektig som med STOR M og fet skrift.  For makan til plass skal man lete lenge etter!  Oppstigningen fra Bormio bød på mer enn 40 serpentinsvinger og nesten 2000 høydemeter.  Og nedstigningen var ikke knappere, og det er med stor beundring vi minnes deltagerne i Giro d'Italia, som i en årrekke har kjempet, svettet og slitt opp den vanvittige stigningen til 2650 meters høyde!  Svinger som er så skarpe at en kan se seg i sidespeilet for å se om noen kommer imot, bringte svette i panna til Tom Hanks (red. anm: Frank) som rattet så godt han kunne ned serpentinerne.  Sondre, uten ytterlige fordypning i fysikk, lanserte en teori om at dette måtte være tohundre og tyvegraders svinger, men professoremnet Egeland brøt ned en hver påstand og konkluderte med at det godt skulle gjøres at de var mer enn 180 grader.  Bilens skarpeste, Tom Hanks jr. og sr. var helt enig.

Kveldens nyvinning her på strindheimski.blogspot.com, og kun her, er Egelands språkquiz.  Nå regner jeg med at det er knyttet minst like stor spenning til kveldens utfordring, som det er i Eirik Engans traktor når P1's "20 spørsmål" går på luften.  Eller for å ta et annet eksempel; stillheten som senker seg når Viggo Valle presenterer "Påskelabyrinten" samtidig med at påskefrokosten fortæres.  Here we go!


Her forleden fikk vi et tilskudd i treningsgruppa, da to finner ble med på treningstur.  Den ene vises på bildet med Haakon, og omtales som Haakons nye boyfriend. Engelsken ble jo trimmet og samtlige var igrunn tilfreds med sine språkkunskaper, da det gjaldt å gjøre seg forstått samt forstå. For å skaffe utfordringer til våre lesere har vi tatt et lynkurs i finsk! Kan noen hjelpe oss i kommentarfeltet med å oversette følgende :

"Tänään siivutimme 3 norskin kanssa ylämäkeen intervalleja. Körmyt katosivat horisonttiin kuin laamat pellolla. Lykkyä tulevaan kauteen!"

Korrekt løsning presenteres i neste innlegg, og en pose bamsemums deles ut med en sann glede til det mest kreative løsningsforslaget!!!

Ha en strålende lørdagskveld.

Ciao!

3 kommentarer:

  1. I dag har tre norske gutter trent motbakke-intervall. Skyene har forsvunnet fra horisonten som dugg for solen (lamaer i feltet). Lykke til i kommende sesong

    SvarSlett
  2. Sjer ut som dere koser dere bra nedi Europa.Det hjelper nok på motivasjonen å trene i slike forhold på denne tiden av året.Her i Trondheim lusker vintern rundt hjørnet,og i morgen er det klart for testrenn på 55km klasisk med avsluttning opp til Skistua.Blir en hardt økt i 5 grader og duskregn.Vi snakkes:)

    Audun

    SvarSlett