tirsdag 28. september 2010

Spissa samling

På Os i Østerdalen er både pigger og treningsfokus spissa.  Kanskje en selvfølge når spissa-gruppa ved Heimdal VGS drar på samling, men dog.

Os byr på det som er Norges desidert beste rulleskiløypa.  Impulsløper Tor Håkon Skogstad var snar med uttalelsene om at han sjelden har opplevd makan.  -  Helt vanvittig, sier et sprudlende blad Skogstad etter kveldens rulleskiøkt.  Tidligere på dagen hadde han tauet feltet i opptil flere minutter opp mot Hummelfjellet, på det som var en tilspissa intervalløkt langs en vanvittig flott grustrasè.  Med hærfører Maj Helen "Maja" Nymoen i spissen, trives vi godt i Therese Johaugs hjemtrakter.

Ettersom at hverken verdensmesteren Skaanes eller juniorverdensmesteren Tønseth (med sykkel) følte kallet for å bli med på samlinga, var det ekstra gledelig da en olympisk mester takket ja til Oldervolls tilbud om å bli med på dagens andre økt.  I disse jakttider var heller ikke skjørtejeger Rundgreen fra ByaAAsen skikluB beskjeden, og om han ikke fyrte av særlig mange skudd - så fyrte han iallefall opp en del sjekketriks for å sjarmere duracellkaninen!  For å blidgjøre jentegruppa som også er her, tok Therese på eget intiativ med sin bror Karstein jr., og sjelden har vi sett hverken Anne Kjersti, Maria eller Tine med større pågangsmot for å holde ryggen(rumpa?) hans.  Trivelig var det iallefall der vi staket i vei mot fantastiske Dalsbygda.  Stedet hvor få faktisk har vært, men alle har hørt om via bygdas ambassadør med stor A som stadig forteller om sitt forhold til stedet.  Og flott var det!  På bildet ser vi Maj Helen med sine 3 i øyeblikket mest betrodde og formsterke disipler, og Maria var tilsynelatende svært tilfreds med bildet.  - Endelig fikk jeg autograf og bilde sammen med Therese.  Jeg har sett henne på tv i flere år, men aldri turt å hilse på henne før, smiler sjarmtrollet Maria.



Hellstrøm disket på tampen av kvelden opp med det som er spissagruppe-historiens største nachos-form, som trolig veide tett oppunder 3 kg.  Skogstad spiste også denne gang i god Skogstad-ånd, og hans kompanjonger rundt matbordet latet heller ikke som om de var beskjedne.  Gutta beviser dermed at det ikke bare er cheeseburgere som konsumeres på høykant ved Heimdal VGS!

I morgen spisser Johaug selv både sko og form, da hun skal være med som stifinner, guide, hare og motivasjonsfrukt på det som nok blir en lang, seig og fartsfyllt tur over land, fjell og snødekte myrer.

5 kommentarer:

  1. e fruktfatet bak der med eple og banan for å danne et godt intrykk av spissa spissa gruppa? så urørt ut!

    SvarSlett
  2. Greit av dæ jørgen å knekk hu johaug ned i doggyen på bilde ;)

    SvarSlett
  3. En nytelse å lese - hold oss oppdatert, eks-heimdalinger er sulteforet på samlingsnytt

    SvarSlett
  4. regner med at d kommer mer fra Os!!

    SvarSlett