fredag 11. desember 2009

Strindheimleiren er klar for å mønstre


I helga går den første Norges Cup helgen for senior av stabelen.  Med på lasset er også noen sultne juniorløpere som er ute etter å sikre seg en flybillett til jr.VM i slutten av januar!

Strindheim stiller med 4 løpere i juniorklassen.  Tomas Northug er en av favorittene, men tør ikke utlove seier på forskudd.  -  Jeg gleder meg til løpet, men frykter å bli tatt igjen av Pål Golberg som starter 30 sekunder bak meg, forklarer Tomas kvelden før løpet.  Det har han god grunn til, etter Golbergs oppsiktsvekkende renn i den samme løypa sist helg, hvor kun Anders Aukland klarte å tukte unggutten.  -  Junior VM er allikevel sesongens største høydepunkt, og jeg vil ikke la uttaksrennet gå uaktet hen.

Strindheims andre nyvinning fra Mosvik demper derimot forventningene noe, og uttaler i et eksklusivt intervju nå i kveld at han håper å ikke bli tatt igjen av FH 2 km sittende.  -  Og iallefall ikke noen i damer juior, smiler Ola.


Også sportslig leder i Strindheim, Ole Thonstad, er på plass på Sjusjøen.  Han finjusterer i disse øyeblikk sekunderingsklokka som skal benyttes i de bratteste bakkene løypa har å by på i morgen.

Hva er dine forventninger foran morgendagen?


-Det er et vanskelig spørsmål, men jeg håper på 2 mann blant de 10 beste i menn junior, og alle blant de 30. 3 blant de 20 i herrer senior må imidlertid være godkjent i den knallharde konkurransen.

Strindheims to øvrige juniorløpere, Haakon og Jørgen testet i dag forholdene på arenaen, og de ble møtt av vinterlige forhold man neppe finner i Trøndelagen i disse tider.  -  Det er vel ikke noe hokus pokus som skal til for å få feste på skiene i morgen, gliste Haakon på vei ut av langrennsarenaen, vel vitende om at sprinten på søndag nok blir det definitive høydepunktet denne helga.

Følg med på bloggen for resultater!

2 kommentarer: